• If you need help or want to discuss things, you now can also join us on our Discord Server!

Solved A manual update is required

GamerMarc

New Member
So SinusBot was working fine when I restarted the VPS due of SinusBot Lag (The Bot had about 20d Uptime) and when I try starting it again it says: a manual update is available. The thing is that my VPS does has a very low version of Kernel and it is only compatible with the TS3 Version 3.1.10 so I need to install the SinusBot 1.0 Beta2


  1. SinusBot 1.0 Beta2
  2. TS3 Client: 3.1.10 | TS3 Version: 3.7.1
  3. OS: Debian 9.9 Stretch
  4. Specs: 1 Core, 1 GB, 15 GB Space
  5. Instance Log:
  6. Code:
    ___ ___ _ _ _ _ ___ ___ ___ _____
    / __|_ _| \| | | | / __| _ )/ _ \_ _|
    \__ \| || .` | |_| \__ \ _ \ (_) || |
    |___/___|_|\_|\___/|___/___/\___/ |_|
    
    Version: 1.0.0-beta.2-63286de
    (C) 2013-2019 Michael Friese. All rights reserved.
    
    a manual update is required
  7. Config.ini:
    Code:
    TS3Path = "/opt/sinusbot/TeamSpeak3-Client-linux_amd64/ts3client_linux_amd64"
    ListenHost = "0.0.0.0"
    DataDir = "/opt/sinusbot/data/"
    ListenPort = 8087
    LocalPlayback = false
    EnableLocalFS = false
    MaxBulkOperations = 300
    LogLevel = 10
    EnableProfiler = false
    YoutubeDLPath = "/opt/sinusbot/youtube-dl"
    EnableDebugConsole = false
    AllowStreamPush = false
    UploadLimit = 83886080
    RunAsUser = 0
    RunAsGroup = 0
    ExternalFileBase = ""
    InstanceActionLimit = 6
    UseSSL = false
    SSLKeyFile = ""
    SSLCertFile = ""
    Hostname = ""
    HostnameMask = ""
    SampleInterval = 60
    StartVNC = false
    EnableWebStream = false
    LogFile = ""
    LicenseKey = "FpSrAuNrDi31E6gVFD0dqdhL2GqSyy5sry6ZCNsa4GE="
    IsProxied = false
    DenyStreamURLs = []
    Pragma = 0
    UserAgent = ""
    
    [YoutubeDL]
    BufferSize = 524288
    MaxDownloadSize = 419430400
    MaxDownloadRate = 104857600
    MaxSimultaneousChunkDownloads = 6
    CacheStreamed = false
    TimeoutSingleDownloader = 0
    TimeoutMultiDownloader = 0
    ChunkSize = 3145728
    
    [TS3]
    AvatarMaxWidth = 0
    AvatarMaxHeight = 0
    AllowGIF = false
    
    [StreamRewrites]
    
    [Scripts]
    Debug = false
    AllowReload = false
    EnableTimer = false
    DisableLegacyEvents = false
    DevMode = false
    ScriptTimeout = 5
    
    [Themes]
    Default = ""
    
    [SpeechRecognition]
    Enable = false
    
    [FFmpeg]
    UserAgent = "SinusBot (1.0.0-beta.2-63286de)"
    WaitTime = 0
    
    [DAV]
    Enable = false
    
    [XServer]
    Delay = 0
    Debug = false
    
    [SHMem]
    Enable = false
    Size = 0
    Delay = 0
    Interval = 0
    
    [RadioStations]
    URL = ""
    UpdateInterval = 0
    
    [TTS]
    Enabled = false
  8. Diag Script:
    Code:
    SINUSBOT RELATED
    SYSTEM INFORMATION
    - Operating System: Debian GNU/Linux 9.9 (stretch) (OpenVZ)
    - Kernel: Linux 2.6.32-042stab134.3 x86_64
    - Load Average: 0.00 0.00 0.00
    - Uptime: 0 days, 0 hours, 9 minutes, 41 seconds
    - OS x64 check: OK
    - OS Updates: 0 (well done!)
    - OS Missing Packages: None
    - OS APT Last Update: 12.08.2019 04:07:49 EDT -04:00:00
    - Shell Locale: (not set)
    - Bot Start Script: not found
    - CPU:
    (failed retrieving information)
    - RAM: B/1.00 GB in use (%)
    - SWAP: B/ B in use (%)
    - DISK: 1.48 GB/14.63 GB in use (10%)
    - Package versions:
    - libglib: 2.50.3-2
    
    BOT INFORMATION
    - Status: not running
    - Webinterface: port locally not reachable (Port: 8087)
    - Binary: /opt/sinusbot/sinusbot
    - Binary Info: MD5 Hash: 2472b206ad5fa41d71e2ce3923c8be80, Perms: 777, User: sinusbot
    - Version: 1.0.0-beta.2-63286de
    - TS3 Plugin: installed (md5 hash match)
    - Bot Plugin: 59c9a688307aa73af9573029a7625fc5
    - TS3 Client: 59c9a688307aa73af9573029a7625fc5
    - Config:
    - LogLevel = 10 (debug log active)
    - TS3Path = /opt/sinusbot/TeamSpeak3-Client-linux_amd64/ts3client_linux_amd64 (Version 3.1.10)
    - YoutubeDLPath = /opt/sinusbot/youtube-dl (does exist, version: 2019.08.02)
    - Installed scripts: Reconnect.js; Simple_Custom_Commands.js; Youtube_Search.js; advertising.js; alonemode.js; bookmark.js; command.js; followme.js; norecording.js; rememberChannel.js; welcome.js
    
    BOT TECHNICAL INFORMATION
    - File exists:
    - TS3Client/libqxcb-glx-integration.so: no
    - LDD output:
    linux-vdso.so.1 (0x00007ffd60fd7000)
    libswresample.so.2 => /opt/sinusbot/libswresample.so.2 (0x00007f9c2af41000)
    libavfilter.so.6 => /opt/sinusbot/libavfilter.so.6 (0x00007f9c2abe9000)
    libavformat.so.57 => /opt/sinusbot/libavformat.so.57 (0x00007f9c2a7e8000)
    libavcodec.so.57 => /opt/sinusbot/libavcodec.so.57 (0x00007f9c29e83000)
    libavutil.so.55 => /opt/sinusbot/libavutil.so.55 (0x00007f9c29c0f000)
    libdl.so.2 => /lib/x86_64-linux-gnu/libdl.so.2 (0x00007f9c29a02000)
    libm.so.6 => /lib/x86_64-linux-gnu/libm.so.6 (0x00007f9c296fc000)
    libpthread.so.0 => /lib/x86_64-linux-gnu/libpthread.so.0 (0x00007f9c294df000)
    libstdc++.so.6 => /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libstdc++.so.6 (0x00007f9c2915d000)
    libgcc_s.so.1 => /lib/x86_64-linux-gnu/libgcc_s.so.1 (0x00007f9c28f46000)
    libc.so.6 => /lib/x86_64-linux-gnu/libc.so.6 (0x00007f9c28ba7000)
    libz.so.1 => /lib/x86_64-linux-gnu/libz.so.1 (0x00007f9c2898d000)
    librt.so.1 => /lib/x86_64-linux-gnu/librt.so.1 (0x00007f9c28783000)
    /lib64/ld-linux-x86-64.so.2 (0x00005644eaf61000)
    
    REACHABILITY CHECKS
    - HTTPS check with IPv4 mode: SUCCESS [Connection established to www.sinusbot.com, CODE #200]
    - HTTPS check with IPv6 mode: IGNORED [Disabled]
    - DNS resolution check: SUCCESS [www.sinusbot.com resolved to 104.28.15.74]
    - Update server checks:
    update01.sinusbot.com -> 104.28.15.74: SUCCESS [CODE #404]
    update02.sinusbot.com -> 104.28.14.74: SUCCESS [CODE #404]
    update03.sinusbot.com -> 104.28.15.74: SUCCESS [CODE #404]
    
    TIME INFORMATION
    - Time (local): 12.08.2019 20:19:11 EDT -04:00:00
    - Time (remote): <Failed retrieving remote time!>
    - Time (difference): n/a secs
    - Timezone: America/New_York
    
    OTHER INFORMATION
    - TeamSpeak3 Version: 3.1.10 (vulnerable! outdated!)
    - youtube-dl Version: 2019.08.02
    - DiagScript Version: 0.8.0
    ==========================================================
 
Last edited:

TwentyFour

Well-Known Member
is awesome!
V.I.P.
Sad to hear... is switching the hoster no option for ya? I mean you prolly pay 2€/month for that one...
 

RickyMartin

Member
I'm having the same issue. Bot was working fine before a VPS restart, afterwards I get this error.
Kernel 2.6.32-042stab139.1 if that's of importance.
I updated time via ntpd, no luck with that.

I'm curious, why would time cause this issue anyway? A version check shouldn't rely on the time, and even if it did it being off by a few seconds wouldn't affect it.
 

Similar threads

Top