• If you need help or want to discuss things, you now can also join us on our Discord Server!

Solved Volume returns to 100

Fareroo7

New Member
Hello there!

I have an issue with the volume.
The volume returns after some seconds always to maximum volume, regardless of what the volume is set to.
The volume slider stays at the set volume level but the loudness is as same as on volume 100.

Any ideas what could cause this issue?

Here is my sinusbot diagnostic output:

Code:
==========================================================
SINUSBOT RELATED
SYSTEM INFORMATION
 - Operating System: Ubuntu 16.04.6 LTS
 - Kernel: Linux 4.4.0-112-generic x86_64
 - Load Average: 0.10 0.26 0.27
 - Uptime: 179 days, 20 hours, 44 minutes, 41 seconds
 - OS x64 check: OK
 - OS Updates: 10 (updates available!)
 - OS Missing Packages: None
 - OS APT Last Update: 20.03.2020 00:28:17 CET +01:00:00
 - Shell Locale: en_US.UTF-8
 - Bot Start Script: not found
 - CPU:
    Architecture:          x86_64
    CPU(s):                8
    Thread(s) per core:    2
    Core(s) per socket:    4
    Socket(s):             1
    Model name:            AMD Opteron(tm) Processor 3365
    CPU MHz:               1100.000
    Virtualization:        AMD-V
 - RAM: 10.31 GB/31.17 GB in use (33%)
 - SWAP: 8.87 MB/7.62 GB in use (0%)
 - DISK: 75.31 GB/450.69 GB in use (16%)
 - Package versions:
   - libglib: 2.48.2-0ubuntu4.4

BOT INFORMATION
 - Status: running (PIDs: 18875 18874, User: sinusbot)
 - Webinterface: port locally reachable (Port: 8087)
 - Binary: /opt/sinusbot/sinusbot
 - Binary Info: MD5 Hash: 224b687db910b732fe5a7cfec4f6c78e, Perms: 755, User: sinusbot
 - Version: 1.0.0-beta.10-202ee4d
 - TS3 Plugin: installed (md5 hash match)
   - Bot Plugin: aa483aea105cb62033392b1ce6d317ab
   - TS3 Client: aa483aea105cb62033392b1ce6d317ab
 - Config:
   - LogLevel = 10
   - TS3Path = /opt/sinusbot/TeamSpeak3-Client-linux_amd64/ts3client_linux_amd64 (Version 3.3.2)
   - YoutubeDLPath = /opt/sinusbot/youtube-dl (does exist, version: 2020.03.08)
 - Installed scripts: advertising.js; alonemode.js; bookmark.js; command.js; followme.js; norecording.js; rememberChannel.js; sinusbot-commands.js; welcome.js

BOT TECHNICAL INFORMATION
 - File exists:
   - TS3Client/libqxcb-glx-integration.so: no
 - LDD output:
    linux-vdso.so.1 =>  (0x00007ffc99994000)
    libswresample.so.2 => /opt/sinusbot/libswresample.so.2 (0x00007fef00721000)
    libavfilter.so.6 => /opt/sinusbot/libavfilter.so.6 (0x00007fef003c9000)
    libavformat.so.57 => /opt/sinusbot/libavformat.so.57 (0x00007feefffc1000)
    libavcodec.so.57 => /opt/sinusbot/libavcodec.so.57 (0x00007feeff659000)
    libavutil.so.55 => /opt/sinusbot/libavutil.so.55 (0x00007feeff3e1000)
    libdl.so.2 => /lib/x86_64-linux-gnu/libdl.so.2 (0x00007feeff1d9000)
    libm.so.6 => /lib/x86_64-linux-gnu/libm.so.6 (0x00007feefeec9000)
    libpthread.so.0 => /lib/x86_64-linux-gnu/libpthread.so.0 (0x00007feefeca9000)
    libstdc++.so.6 => /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libstdc++.so.6 (0x00007feefe921000)
    libgcc_s.so.1 => /lib/x86_64-linux-gnu/libgcc_s.so.1 (0x00007feefe709000)
    libc.so.6 => /lib/x86_64-linux-gnu/libc.so.6 (0x00007feefe339000)
    libz.so.1 => /lib/x86_64-linux-gnu/libz.so.1 (0x00007feefe119000)
    librt.so.1 => /lib/x86_64-linux-gnu/librt.so.1 (0x00007feefdf11000)
    /lib64/ld-linux-x86-64.so.2 (0x00007fef00941000)

REACHABILITY CHECKS
 - HTTPS check with IPv4 mode: SUCCESS [Connection established to www.sinusbot.com, CODE #200]
 - HTTPS check with IPv6 mode: IGNORED [Disabled]
 - DNS resolution check: SUCCESS [www.sinusbot.com resolved to 104.28.15.74]
 - Update server checks:
    update01.sinusbot.com -> 104.28.15.74: SUCCESS [CODE #404]
    update02.sinusbot.com -> 104.28.15.74: SUCCESS [CODE #404]
    update03.sinusbot.com -> 104.28.15.74: SUCCESS [CODE #404]

TIME INFORMATION
 - Time (local): 20.03.2020 12:24:19 CET +01:00:00
 - Time (remote): 20.03.2020 12:24:19 CET +01:00:00
 - Time (difference): 0 secs (Time diff less than 2 secs. Good.)
 - Timezone: Europe/Berlin

OTHER INFORMATION
 - TeamSpeak3 Version: 3.3.2
 - youtube-dl Version: 2020.03.08
 - DiagScript Version: 0.8.0
==========================================================
 

Marcel135

Member
Hey,

i have the same problem. Yesterday all was good. Today i have this problem. The slider stays at the Position but the volume goes to maximum.


EDIT: I have found the solution. It's up to the new Teamspeak 3 client. You have to deactivate the automatic volume adjustment in the playback settings and then everything is fine.

1584711384371.png
 
Last edited:

Fareroo7

New Member
Hey,

i have the same problem. Yesterday all was good. Today i have this problem. The slider stays at the Position but the volume goes to maximum.


EDIT: I have found the solution. It's up to the new Teamspeak 3 client. You have to deactivate the automatic volume adjustment in the playback settings and then everything is fine.

View attachment 3770
Thanks that fixes it!
 

QEBII

New Member
Hey,

i have the same problem. Yesterday all was good. Today i have this problem. The slider stays at the Position but the volume goes to maximum.


EDIT: I have found the solution. It's up to the new Teamspeak 3 client. You have to deactivate the automatic volume adjustment in the playback settings and then everything is fine.

View attachment 3770
Hello, how can I save these settings so they don't change?
I'm marking the automatic and after restarting the ts3 is still ticked.
 

Similar threads

Top