• If you need help or want to discuss things, you now can also join us on our Discord Server!

Youtube-dl not working correctly

So i have a weird issue but first here is the output from the diag script

Code:
[2019-07-30 17:13:12] [WELCOME] ================================================
[2019-07-30 17:13:12] [WELCOME] = HELLO!  Having an issue? I'm here to assist! =
[2019-07-30 17:13:12] [WELCOME] =                                              =
[2019-07-30 17:13:12] [WELCOME] =  Thanks for  using  this diagnostic script!  =
[2019-07-30 17:13:12] [WELCOME] =  The more  information  you   provide,  the  =
[2019-07-30 17:13:12] [WELCOME] =  better we  can help to solve your problem.  =
[2019-07-30 17:13:12] [WELCOME] =                                              =
[2019-07-30 17:13:12] [WELCOME] =  The execution  may  take  some  moments to  =
[2019-07-30 17:13:12] [WELCOME] =  collection the most  important information  =
[2019-07-30 17:13:12] [WELCOME] =  of your system and  your bot installation.  =
[2019-07-30 17:13:12] [WELCOME] =                                              =
[2019-07-30 17:13:12] [WELCOME] =  After everything  is  done, you will get a  =
[2019-07-30 17:13:12] [WELCOME] =  summarized output ready to copy & paste it  =
[2019-07-30 17:13:12] [WELCOME] =  within a CODE-tag  in  the SinusBot forum.  =
[2019-07-30 17:13:12] [WELCOME] =  [Link: https://forum.sinusbot.com]          =
[2019-07-30 17:13:12] [WELCOME] =                                              =
[2019-07-30 17:13:12] [WELCOME] =  This script uses DNS resolutions and HTTPS  =
[2019-07-30 17:13:12] [WELCOME] =  requests  to  Sinusbot-related  domains to  =
[2019-07-30 17:13:12] [WELCOME] =  check  if your network settings are valid.  =
[2019-07-30 17:13:12] [WELCOME] ================================================
[2019-07-30 17:13:12] [WELCOME] = Please also report any feedback or issues    =
[2019-07-30 17:13:12] [WELCOME] = related to the script in the official forum. =
[2019-07-30 17:13:12] [WELCOME] = Thank you and happy debugging!               =
[2019-07-30 17:13:12] [WELCOME] =   -- Patrik Kernstock aka. Patschi.          =
[2019-07-30 17:13:12] [WELCOME] ================================================

[2019-07-30 17:13:12] [WAIT] Press [ENTER] to continue...

[2019-07-30 17:13:14] [INFO] Starting diagSinusbot v0.8.0 [2019-06-16 00:01 UTC]                                                                                                                                                             ...
[2019-07-30 17:13:14] [INFO] Checking for new diagnostic script version...
[2019-07-30 17:13:15] [OKAY] You are using the latest version.
[2019-07-30 17:13:15] [INFO] Detected operating system: Ubuntu 19.04
[2019-07-30 17:13:15] [INFO] Searching bot binary...
[2019-07-30 17:13:15] [DEBUG] Searching in directory '/opt/sinusbot'...
[2019-07-30 17:13:15] [DEBUG] Binary 'sinusbot' found.
[2019-07-30 17:13:15] [INFO] Binary found.
[2019-07-30 17:13:15] [DEBUG] Collecting information...
[2019-07-30 17:13:15] [INFO] (Scan may take some moments...)
[2019-07-30 17:13:15] [INFO] Collecting system information...
[2019-07-30 17:13:15] [DEBUG] Getting operating system version...
[2019-07-30 17:13:15] [DEBUG] Checking DNS resolution...
[2019-07-30 17:13:15] [DEBUG] Checking web IPv4 access...
[2019-07-30 17:13:16] [DEBUG] Checking update server availability...
[2019-07-30 17:13:17] [DEBUG] Checking for locales...
[2019-07-30 17:13:17] [DEBUG] Getting processor information...
[2019-07-30 17:13:17] [DEBUG] Checking for available operating system updates...
[2019-07-30 17:13:18] [DEBUG] Getting RAM information...
[2019-07-30 17:13:18] [DEBUG] Getting SWAP information...
[2019-07-30 17:13:18] [DEBUG] Getting DISK information...
[2019-07-30 17:13:18] [DEBUG] Getting disk info by using command:
[2019-07-30 17:13:18] [DEBUG]  $ df -Tl --total -t ext4 -t ext3 -t ext2 -t reise                                                                                                                                                             rfs -t jfs -t ntfs -t fat32 -t btrfs -t fuseblk
[2019-07-30 17:13:18] [INFO] Collecting bot information...
[2019-07-30 17:13:18] [DEBUG] Trying to get SinusBot version using version param                                                                                                                                                             eter...
[2019-07-30 17:13:18] [DEBUG] Loading bot config file...
[2019-07-30 17:13:18] [DEBUG] Determining bot status...
[2019-07-30 17:13:18] [DEBUG] Getting LDD output from bot binary...
[2019-07-30 17:13:18] [DEBUG] Reading ListenPort from bot configuration...
[2019-07-30 17:13:18] [DEBUG] Getting installed bot scripts...
[2019-07-30 17:13:18] [DEBUG] Reading LogLevel from bot configuration...
[2019-07-30 17:13:18] [DEBUG] Reading TS3Path from bot configuration...
[2019-07-30 17:13:18] [DEBUG] Trying to get ts3client version...
[2019-07-30 17:13:18] [DEBUG] Checking installation of bot plugin in ts3client..                                                                                                                                                             .
[2019-07-30 17:13:18] [DEBUG] Checking if libqxcb-glx-integration.so file exists                                                                                                                                                             ...
[2019-07-30 17:13:18] [DEBUG] Checking for 'youtube-dl'...
[2019-07-30 17:13:20] [DEBUG] Generating output...


Please attach this output to your forum post:

[CODE]
==========================================================
SINUSBOT RELATED
SYSTEM INFORMATION
- Operating System: Ubuntu 19.04
- Kernel: Linux 5.0.0-21-generic x86_64
- Load Average: 0.14 0.36 0.29
- Uptime: 0 days, 0 hours, 10 minutes, 29 seconds
- OS x64 check: OK
- OS Updates: 0 (well done!)
- OS Missing Packages: None
- OS APT Last Update: 30.07.2019 04:18:33 BST +01:00:00
- Shell Locale: en_US.UTF-8
- Bot Start Script: not found
- CPU:
    Architecture:        x86_64
    CPU(s):              2
    Thread(s) per core:  2
    Core(s) per socket:  1
    Socket(s):           1
    Model name:          Intel(R) Core(TM) i7-6700HQ CPU @ 2.60GHz
    CPU MHz:             2591.997
    Hypervisor vendor:   Microsoft
- RAM: 599.44 MB/3.83 GB in use (15%)
- SWAP: 0 B/1.99 GB in use (0%)
- DISK: 9.26 GB/77.75 GB in use (11%)
- Package versions:
   - libglib: 2.60.4-0ubuntu0.19.04.1

BOT INFORMATION
- Status: running (PIDs: 2634 2632, User: sinusbot)
- Webinterface: port locally reachable (Port: 8283)
- Binary: /opt/sinusbot/sinusbot
- Binary Info: MD5 Hash: d770dee2259d159aa78550962d3251e3, Perms: 755, User: si                                                                                                                                                             nusbot
- Version: 1.0.0-beta.3-735814e
- TS3 Plugin: installed (md5 hash match)
   - Bot Plugin: 2e771e4332cf87da1f72d58aa6923f9f
   - TS3 Client: 2e771e4332cf87da1f72d58aa6923f9f
- Config:
   - LogLevel = 10 (debug log active)
   - TS3Path = /opt/sinusbot/teamspeak3-client/ts3client_linux_amd64 (Version 3.                                                                                                                                                             3.0)
   - YoutubeDLPath = not set (does exist anyway, version: 2019.07.27)
- Installed scripts: advertising.js; AFK_Mover_(AwayMuteDeafIdle).js; alonemode                                                                                                                                                             .js; Animated_Nickname.js; bookmark.js; Change_Channelcodec_And_Quality_Automati                                                                                                                                                             cly.js; command.js; CoverLoader_[Radio_Station_Support].js; followme.js; LastFM_                                                                                                                                                             Scrobbling.js; norecording.js; rememberChannel.js; Server_Rules.js; ShowPlaylist                                                                                                                                                             s.js; welcome.js; YT-search.js

BOT TECHNICAL INFORMATION
- File exists:
   - TS3Client/libqxcb-glx-integration.so: no
- LDD output:
    linux-vdso.so.1 (0x00007ffd11564000)
    libswresample.so.2 => /opt/sinusbot/libswresample.so.2 (0x00007fa59abb6000)
    libavfilter.so.6 => /opt/sinusbot/libavfilter.so.6 (0x00007fa59a85e000)
    libavformat.so.57 => /opt/sinusbot/libavformat.so.57 (0x00007fa59a45d000)
    libavcodec.so.57 => /opt/sinusbot/libavcodec.so.57 (0x00007fa599af8000)
    libavutil.so.55 => /opt/sinusbot/libavutil.so.55 (0x00007fa599884000)
    libdl.so.2 => /lib/x86_64-linux-gnu/libdl.so.2 (0x00007fa59986b000)
    libm.so.6 => /lib/x86_64-linux-gnu/libm.so.6 (0x00007fa59971b000)
    libpthread.so.0 => /lib/x86_64-linux-gnu/libpthread.so.0 (0x00007fa5996fa000                                                                                                                                                             )
    libstdc++.so.6 => /lib/x86_64-linux-gnu/libstdc++.so.6 (0x00007fa599518000)
    libgcc_s.so.1 => /lib/x86_64-linux-gnu/libgcc_s.so.1 (0x00007fa5994fe000)
    libc.so.6 => /lib/x86_64-linux-gnu/libc.so.6 (0x00007fa599313000)
    libz.so.1 => /lib/x86_64-linux-gnu/libz.so.1 (0x00007fa5992f7000)
    librt.so.1 => /lib/x86_64-linux-gnu/librt.so.1 (0x00007fa5992ea000)
    /lib64/ld-linux-x86-64.so.2 (0x00007fa59add2000)

REACHABILITY CHECKS
- HTTPS check with IPv4 mode: SUCCESS [Connection established to www.sinusbot.c                                                                                                                                                             om, CODE #200]
- HTTPS check with IPv6 mode: IGNORED [Disabled]
- DNS resolution check: SUCCESS [www.sinusbot.com resolved to 104.28.14.74]
- Update server checks:
    update01.sinusbot.com -> 104.28.14.74: SUCCESS [CODE #404]
    update02.sinusbot.com -> 104.28.15.74: SUCCESS [CODE #404]
    update03.sinusbot.com -> 104.28.15.74: SUCCESS [CODE #404]

TIME INFORMATION
- Time (local): 30.07.2019 17:13:20 BST +01:00:00
- Time (remote): 30.07.2019 17:13:20 BST +01:00:00
- Time (difference): 0 secs (Time diff less than 2 secs. Good.)
- Timezone: Europe/London

OTHER INFORMATION
- TeamSpeak3 Version: 3.3.0
- youtube-dl Version: 2019.07.27
- DiagScript Version: 0.8.0
==========================================================

Notice: For a better overview, post this data
in the forum within a CODE-tag!


[2019-07-30 17:13:20] [DEBUG] Done.
[/code]

Here is my config.ini
Code:
TS3Path = "/opt/sinusbot/teamspeak3-client/ts3client_linux_amd64"
ListenHost = "0.0.0.0"
DataDir = "/opt/sinusbot/data/"
ListenPort = <BLANKED>
LocalPlayback = false
EnableLocalFS = false
MaxBulkOperations = 300
LogLevel = 10
EnableProfiler = false
YoutubeDLPath = ""
EnableDebugConsole = false
AllowStreamPush = false
UploadLimit = 83886080
RunAsUser = 0
RunAsGroup = 0
ExternalFileBase = "/home/<BLANKED>/music/"
InstanceActionLimit = 6
UseSSL = false
SSLKeyFile = ""
SSLCertFile = ""
Hostname = ""
HostnameMask = ""
SampleInterval = 60
StartVNC = false
EnableWebStream = false
LogFile = ""
LicenseKey = "<BLANKED>"
IsProxied = false
DenyStreamURLs = []
Pragma = 0
UserAgent = ""

[YoutubeDL]
  BufferSize = 5242880
  MaxDownloadSize = 419430400
  MaxDownloadRate = 104857600
  MaxSimultaneousChunkDownloads = 3
  CacheStreamed = true
  TimeoutSingleDownloader = 0
  TimeoutMultiDownloader = 0
  ChunkSize = 3145728

[TS3]
  AvatarMaxWidth = 0
  AvatarMaxHeight = 0
  AllowGIF = true

[StreamRewrites]

[Scripts]
  Debug = false
  AllowReload = false
  EnableTimer = false
  DisableLegacyEvents = false
  DevMode = false
  ScriptTimeout = 5

[Themes]
  Default = ""

[SpeechRecognition]
  Enable = false

[FFmpeg]
  UserAgent = "SinusBot (1.0.0-beta.3-735814e)"
  WaitTime = 0

[DAV]
  Enable = false

[XServer]
  Delay = 0
  Debug = false

[SHMem]
  Enable = false
  Size = 0
  Delay = 0
  Interval = 0

[RadioStations]
  URL = ""
  UpdateInterval = 0

[TTS]
  Enabled = false

Right to the issue if i issue the youtube-dl command in CLI via ssh it works every time without an issue however if i use the webgui to include either a youtube or soundcloud link it will always fail with the link is not good or download fail in teamspeak or Error
The provided URL could not be recognized as a valid stream. Sorry. , i have followed the FAQ the works and this issue is still not budging at all.

I know the links are valid as i have used the same links in CLI SSH without issues just seems the bot has issue with them in webgui and ts3 itself.

Does anyone know of a way to resolve this. Thanks in advance
 
Last edited:

Himsel

Donor
is awesome!
is uber awesome!
Contributor
your config.ini
YoutubeDLPath = ""

where is youtube-dl located ?
 
youtube-dl is located inside the sinusbot folder as well as /usr/local/bin and i have tried both places and it still has the same issue, the youtube-dl binary is the same version on each attempt. I have also youtube-dl -U with no luck either.
 

Himsel

Donor
is awesome!
is uber awesome!
Contributor
you have to put the path in there

it should be

YoutubeDLPath = "/usr/local/bin/youtube-dl"

in your config.ini !!!
 
Right i have made the change and reran youtube-dl -U which has now upgraded itself to 2019.07.30 and when adding via WebGui is still shows the same error.

I have also rebooted the system, still getting

Download failed fo no good format found and Error
The provided URL could not be recognized as a valid stream. Sorry.
 
Last edited:

Himsel

Donor
is awesome!
is uber awesome!
Contributor
Do you want to add a Radio Station or just want to stream a youtubve video? can you give me an example?
 
Last edited:
No i am trying to get sinus to add my playlists that are on soundcloud or play music directly,

for example

!ytdl https://soundcloud.com/william-rogers-750048615/sets/rickyroll/s-DQNMy gives me this Download failed for https://soundcloud.com/william-rogers-750048615/sets/rickyroll/s-DQNMy; no good format found and running the same link in webGUI gives me The provided URL could not be recognized as a valid stream. Sorry.

However if i issue the command in ssh cli with the same link it works without issue.

I didn't have the same issue when i was using another ts3m******* (which kept on crashing hence my move to sinusbot)
 
Last edited:

Similar threads

Top