• If you need help or want to discuss things, you now can also join us on our Discord Server!
  • Due to the current COVID-19 situation, we are giving out free extended private licenses for a couple of days to assist you in getting more friends to #stayhome and enjoy some music listening with you. You can read more about it here.

OpenVZ/old kernel

Bituspy

Member
Hi,

My Sinusbot is not running from last 2 days. I tried to update the teamspeak client and also checked the forums for the reasons of these various errors.

1) All the dependencies and libraries are properly installed.
2) I tried to reinstall the application. Already changed the directory path as well but that is not working either.

Version:
1.0.0-beta.5-b262b6a
TS Client: 3.3.2 Ubuntu

Server Version 64 bit. Ubuntu 16.04

Edit: I think I posted in the wrong board, sorry some forum admin can move it to support requests or bug fixes board if I am in the wrong place.

I am tired of trying please tell me if there is any way of fixing this matter.


2019-12-25T19:06:44+05:30 KILL [admin] OK
2019-12-25T19:06:40+05:30 eof from data
2019-12-25T19:06:40+05:30 closing channels
2019-12-25T19:06:40+05:30 eof from voice
2019-12-25T19:06:40+05:30 Storing configuration.
2019-12-25T19:06:39+05:30 TSClient quit. LogLevel has been increased, please try to connect again to see more details.
2019-12-25T19:06:39+05:30 Closed.
2019-12-25T19:06:39+05:30 TS>terminating with uncaught exception of type boost::exception_detail::clone_impl<boost::exception_detail::error_info_injector<boost::uuids::entropy_error> >: getrandom
2019-12-25T19:06:39+05:30 TS>QXcbIntegration: Cannot create platform OpenGL context, neither GLX nor EGL are enabled
2019-12-25T19:06:39+05:30 TS>QStandardPaths: wrong ownership on runtime directory /run/user/0, 0 instead of 1000
2019-12-25T19:06:39+05:30 TS>qt.qpa.xkeyboard: no keyboard layouts with latin keys present
2019-12-25T19:06:39+05:30 TS>QCoreApplication::applicationDirPath: Please instantiate the QApplication object first
2019-12-25T19:06:39+05:30 Starting instance ts3server://13.235.175.206?port=9987&nickname=SinusBot&password=&channel=&channelpassword=
2019-12-25T19:06:39+05:30 Could not insert into FileTransfer-Tableno such table: FileTransfer
2019-12-25T19:06:39+05:30 Could not delete from FileTransferno such table: FileTransfer
2019-12-25T19:06:39+05:30 Could not insert into FileTransfer-Tableno such table: FileTransfer
2019-12-25T19:06:39+05:30 Could not delete from FileTransferno such table: FileTransfer
2019-12-25T19:06:39+05:30 Could not insert into FileTransfer-Tableno such table: FileTransfer
2019-12-25T19:06:39+05:30 Could not delete from FileTransferno such table: FileTransfer
2019-12-25T19:06:39+05:30 Could not insert into FileTransfer-Tableno such table: FileTransfer
2019-12-25T19:06:39+05:30 Could not delete from FileTransferno such table: FileTransfer
2019-12-25T19:06:39+05:30 Could not insert into FileTransfer-Tableno such table: FileTransfer
2019-12-25T19:06:39+05:30 Could not delete from FileTransferno such table: FileTransfer
2019-12-25T19:06:39+05:30 Could not insert into FileTransfer-Tableno such table: FileTransfer
2019-12-25T19:06:39+05:30 Could not delete from FileTransferno such table: FileTransfer
2019-12-25T19:06:39+05:30 Could not create Notifications-Tabletable Notifications already exists
2019-12-25T19:06:39+05:30 Could not create WhisperReceive-Tabletable WhisperReceive already exists
2019-12-25T19:06:39+05:30 Could not create Chat-Tabletable Chat already exists
2019-12-25T19:06:39+05:30 About to run.
2019-12-25T19:06:39+05:30 Prespawn.
2019-12-25T19:06:10+05:30 script command loaded
2019-12-25T19:06:10+05:30 module registered as command
2019-12-25T19:06:10+05:30 registered callback for event chat
2019-12-25T19:06:10+05:30 Initialization complete
2019-12-25T19:06:10+05:30 executing script command


Config.ini

TS3Path = "/opt/sinusbot/TeamSpeak3-Client-linux_amd64/ts3client_linux_amd64"
ListenHost = "0.0.0.0"
DataDir = "/opt/sinusbot/data/"
ListenPort = 8087
LocalPlayback = false
EnableLocalFS = false
MaxBulkOperations = 300
LogLevel = 10
EnableProfiler = false
YoutubeDLPath = "/usr/local/bin/youtube-dl"
EnableDebugConsole = false
UploadLimit = 83886080
RunAsUser = 0
RunAsGroup = 0
InstanceActionLimit = 6
UseSSL = false
SSLKeyFile = ""
SSLCertFile = ""
Hostname = ""
HostnameMask = ""
SampleInterval = 60
StartVNC = false
EnableWebStream = false
LogFile = ""
LicenseKey = "exJBQRQUkh9tDiQtt8Xi7VPVAqWm/wkw+my3r/9P81o="
IsProxied = false
DenyStreamURLs = []
Pragma = 0

[YoutubeDL]
BufferSize = 524288
MaxDownloadSize = 419430400
MaxDownloadRate = 104857600
MaxSimultaneousChunkDownloads = 1
CacheStreamed = false
TimeoutSingleDownloader = 0
TimeoutMultiDownloader = 0
ChunkSize = 5242880

[TS3]
AvatarMaxWidth = 0
AvatarMaxHeight = 0
AllowGIF = false

[StreamRewrites]

[Scripts]
AllowReload = false
EnableTimer = false
DisableLegacyEvents = false
ScriptTimeout = 5

[Themes]
Default = ""

[SpeechRecognition]
Enable = false

[FFmpeg]
UserAgent = "SinusBot (0.13.37-f7e9ece)"

[DAV]
Enable = false

[XServer]
Delay = 0
Debug = false

[SHMem]
Enable = false
Size = 0
Delay = 0
Interval = 0

[RadioStations]
URL = ""
UpdateInterval = 0

Output of debug script of sinusbot.

Code:
==========================================================
SINUSBOT RELATED
SYSTEM INFORMATION
- Operating System: Ubuntu 16.04.6 LTS (OpenVZ)
- Kernel: Linux 2.6.32-042stab141.3 x86_64
- Load Average: 0.15 0.04 0.01
- Uptime: 0 days, 0 hours, 43 minutes, 46 seconds
- OS x64 check: OK
- OS Updates: 0 (well done!)
- OS Missing Packages: None
- OS APT Last Update: 25.12.2019 08:20:10 EST -05:00:00
- Shell Locale: (not set)
- Bot Start Script: found at /etc/init.d/sinusbot [perms: 755]
- CPU:
    (failed retrieving information)
- RAM:  B/8.00 GB in use (%)
- SWAP:  B/ B in use (%)
- DISK: 31.88 GB/80.00 GB in use (39%)
- Package versions:
   - libglib: 2.48.2-0ubuntu4.4

BOT INFORMATION
- Status: running (PIDs: 4277 4276, User: sinusbot)
- Webinterface: port locally reachable (Port: 8087)
- Binary: /opt/sinusbot/sinusbot
- Binary Info: MD5 Hash: 2ee075d4cb2a3a640862b4eefa0fa6b1, Perms: 755, User: sinusbot
- Version: 1.0.0-beta.5-b262b6a
- TS3 Plugin: installed (md5 hash match)
   - Bot Plugin: 2e771e4332cf87da1f72d58aa6923f9f
   - TS3 Client: 2e771e4332cf87da1f72d58aa6923f9f
- Config:
   - LogLevel = 10 (debug log active)
   - TS3Path = /opt/sinusbot/TeamSpeak3-Client-linux_amd64/ts3client_linux_amd64 (Version 3.3.2)
   - YoutubeDLPath = /usr/local/bin/youtube-dl (does exist, version: 2019.11.28)
- Installed scripts: advertising.js; alonemode.js; bookmark.js; command.js; followme.js; norecording.js; rememberChannel.js; welcome.js

BOT TECHNICAL INFORMATION
- File exists:
   - TS3Client/libqxcb-glx-integration.so: yes
- LDD output:
    linux-vdso.so.1 =>  (0x00007ffdf43e5000)
    libswresample.so.2 => /opt/sinusbot/libswresample.so.2 (0x00007fcea28b2000)
    libavfilter.so.6 => /opt/sinusbot/libavfilter.so.6 (0x00007fcea255a000)
    libavformat.so.57 => /opt/sinusbot/libavformat.so.57 (0x00007fcea2159000)
    libavcodec.so.57 => /opt/sinusbot/libavcodec.so.57 (0x00007fcea17f3000)
    libavutil.so.55 => /opt/sinusbot/libavutil.so.55 (0x00007fcea157f000)
    libdl.so.2 => /lib/x86_64-linux-gnu/libdl.so.2 (0x00007fcea1369000)
    libm.so.6 => /lib/x86_64-linux-gnu/libm.so.6 (0x00007fcea105f000)
    libpthread.so.0 => /lib/x86_64-linux-gnu/libpthread.so.0 (0x00007fcea0e42000)
    libstdc++.so.6 => /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libstdc++.so.6 (0x00007fcea0ac0000)
    libgcc_s.so.1 => /lib/x86_64-linux-gnu/libgcc_s.so.1 (0x00007fcea08a9000)
    libc.so.6 => /lib/x86_64-linux-gnu/libc.so.6 (0x00007fcea04df000)
    libz.so.1 => /lib/x86_64-linux-gnu/libz.so.1 (0x00007fcea02c5000)
    librt.so.1 => /lib/x86_64-linux-gnu/librt.so.1 (0x00007fcea00bc000)
    /lib64/ld-linux-x86-64.so.2 (0x0000564d0ce16000)

REACHABILITY CHECKS
- HTTPS check with IPv4 mode: SUCCESS [Connection established to www.sinusbot.com, CODE #200]
- HTTPS check with IPv6 mode: IGNORED [Disabled]
- DNS resolution check: SUCCESS [www.sinusbot.com resolved to 104.28.14.74]
- Update server checks:
    update01.sinusbot.com -> 104.28.14.74: SUCCESS [CODE #404]
    update02.sinusbot.com -> 104.28.14.74: SUCCESS [CODE #404]
    update03.sinusbot.com -> 104.28.15.74: SUCCESS [CODE #404]

TIME INFORMATION
- Time (local): 25.12.2019 09:03:02 EST -05:00:00
- Time (remote): <Failed retrieving remote time!>
- Time (difference): n/a secs
- Timezone: America/New_York

OTHER INFORMATION
- TeamSpeak3 Version: 3.3.2
- youtube-dl Version: 2019.11.28
- DiagScript Version: 0.8.0
==========================================================
Also found this error in DEBUG:
[2019-12-25 09:03:02] [ERROR] Failed trieving remote time from NTP server time.google.com! Is any firewall blocking the NTP request, or is the DNS resolution failing?
 
Last edited:

Bituspy

Member
I have read that post and tried my best to post everything possible. I have also updated my first post and completed everything mentioned in READ ME post.

If anything else is missing please let me know here please I will try my best to fix my post.
 

Bituspy

Member
Yes I can see the problem too. But when I try to install the new linux kernel version it doesn't work.

apt-get dist-upgrade is not upgrading it.

I also tried adding a new dependency for the kernel upgrade but that doesn't seems to be working as well.

I have already raised a request to my hosting company hopefully they will be able to fix it.

If you have any other way of updating the kernel please let me know.
 

Multivitamin

Well-Known Member
Tier III
is awesome!
V.I.P.
is uber awesome!
Contributor
Insider
yes since you use openvz you cant update your kernel, to update your kernel you would require a kvm server
 

Bituspy

Member
So where do I find the link to download the older version? As this is an OpenVZ type of VPS and I paid for 1 year straight I cannot switch right now, can I get an older version link please?
 

Bituspy

Member
Hi,

I installed the older version and older teamspeak client. But now I am encountering another problem. The sinusbot is able to connect to all the servers except my own server. I have tried all solutions to fix this issue.

1) The bot is not banned.
2) The server is not illegal I have a sponsorship license too.
3) IP address is okay.
4) I increased identity level to 20 and my server min. identity level is 8 only.

Providing the instance log of the server.

Code:
2020-01-04T15:19:23+05:30 The bot could not connect. This might have several reasons: the server doesn't exist at that address, the server password is wrong, the default channel doesn't exist, the bot has been banned, the server is an illegal installation, the password is wrong, the security level of your identity is too low, the nickname is too short or too long or the server does not allow the version of the client you are using. See our Wiki / Forums for more help.
2020-01-04T15:19:23+05:30 TS |INFO |ClientUI |1 |Disconnected or forced to leave, want autoreconnect = 0
2020-01-04T15:19:23+05:30 TS |INFO |ClientUI |1 |Connect status: Disconnected
2020-01-04T15:19:23+05:30 TS |DEVELOP |PktHandler | |Puzzle solve time: 7
2020-01-04T15:19:23+05:30 TS |INFO | | |Statistics report: Not yet, next report on Sat Feb 1 04:09:28 2020
2020-01-04T15:19:23+05:30 TS |INFO |ClientUI | |Last update check was: Sat Jan 1 00:00:01 2022
2020-01-04T15:19:23+05:30 TS |INFO |Bookmarks | |Collecting autoconnect bookmarks
2020-01-04T15:19:22+05:30 New connection status 1; Error 0
2020-01-04T15:19:22+05:30 TS |INFO |ClientUI |1 |Connect status: Connecting
2020-01-04T15:19:22+05:30 TS |INFO |PreProSpeex |1 |Speex version: 1.2rc1
2020-01-04T15:19:22+05:30 TS |INFO |ClientUI |1 |Initiating connection: 13.235.175.206:9987
2020-01-04T15:19:22+05:30 TS |INFO |ClientUI |1 |Connect to server: 13.235.175.206
2020-01-04T15:19:22+05:30 TS |INFO |ClientUI | |ts3server: 13.235.175.206?port=9987&nickname=RGI%20Music%20Bot%202&password=&channel=&channelpassword=
2020-01-04T15:19:22+05:30 TS |INFO |ClientUI | |Using configuration location: /opt/sinusbot/data/ts3/5a6f7fa2-49aa-4a7c-8e0b-c2641e25b58e/28108e03-c7e2-4f8c-9cdc-e740c22a7a8b/settings.db
2020-01-04T15:19:22+05:30 TS |INFO |ClientUI | |Qt version: 5.6.1
2020-01-04T15:19:22+05:30 TS |INFO |ClientUI | |Failed to init text to speech engine
2020-01-04T15:19:22+05:30 TS |DEVELOP |ClientUI | |Notifications init: Soundpack path: /opt/sinusbot/TeamSpeak3-Client-linux_amd64/sound/nosounds
2020-01-04T15:19:22+05:30 TS |INFO | | |*** Time [INIT]: 387
2020-01-04T15:19:22+05:30 TS |INFO | | |*** Time [MAINWINDOW]: 386
 

Multivitamin

Well-Known Member
Tier III
is awesome!
V.I.P.
is uber awesome!
Contributor
Insider
please always provide the output of the diag script aswell
 

Bituspy

Member
Here you go

Code:
==========================================================
SINUSBOT RELATED
SYSTEM INFORMATION
 - Operating System: Ubuntu 16.04.6 LTS (OpenVZ)
 - Kernel: Linux 2.6.32-042stab141.3 x86_64
 - Load Average: 0.16 0.07 0.01
 - Uptime: 9 days, 20 hours, 43 minutes, 35 seconds
 - OS x64 check: OK
 - OS Updates: 0 (well done!)
 - OS Missing Packages: None
 - OS APT Last Update: 04.01.2020 04:45:24 EST -05:00:00
 - Shell Locale: (not set)
 - Bot Start Script: found at /etc/init.d/sinusbot [perms: 755]
 - CPU:
    (failed retrieving information)
 - RAM:  B/8.00 GB in use (%)
 - SWAP:  B/ B in use (%)
 - DISK: 31.77 GB/80.00 GB in use (39%)
 - Package versions:
   - libglib: 2.48.2-0ubuntu4.4

BOT INFORMATION
 - Status: running (PIDs: 29413 29412, User: sinusbot)
 - Webinterface: port locally reachable (Port: 8087)
 - Binary: /opt/sinusbot/sinusbot
 - Binary Info: MD5 Hash: 2472b206ad5fa41d71e2ce3923c8be80, Perms: 755, User: sinusbot
 - Version: 1.0.0-beta.2-63286de
 - TS3 Plugin: installed (md5 hash match)
   - Bot Plugin: 59c9a688307aa73af9573029a7625fc5
   - TS3 Client: 59c9a688307aa73af9573029a7625fc5
 - Config:
   - LogLevel = 10 (debug log active)
   - TS3Path = /opt/sinusbot/TeamSpeak3-Client-linux_amd64/ts3client_linux_amd64 (Version 3.2.5)
   - YoutubeDLPath = /usr/local/bin/youtube-dl (does exist, version: 2019.11.28)
 - Installed scripts: advertising.js; alonemode.js; bookmark.js; command.js; followme.js; norecording.js; rememberChannel.js; welcome.js

BOT TECHNICAL INFORMATION
 - File exists:
   - TS3Client/libqxcb-glx-integration.so: no
 - LDD output:
    linux-vdso.so.1 =>  (0x00007ffcf9540000)
    libswresample.so.2 => /opt/sinusbot/libswresample.so.2 (0x00007fb085a5b000)
    libavfilter.so.6 => /opt/sinusbot/libavfilter.so.6 (0x00007fb085703000)
    libavformat.so.57 => /opt/sinusbot/libavformat.so.57 (0x00007fb085302000)
    libavcodec.so.57 => /opt/sinusbot/libavcodec.so.57 (0x00007fb08499c000)
    libavutil.so.55 => /opt/sinusbot/libavutil.so.55 (0x00007fb084728000)
    libdl.so.2 => /lib/x86_64-linux-gnu/libdl.so.2 (0x00007fb084512000)
    libm.so.6 => /lib/x86_64-linux-gnu/libm.so.6 (0x00007fb084208000)
    libpthread.so.0 => /lib/x86_64-linux-gnu/libpthread.so.0 (0x00007fb083feb000)
    libstdc++.so.6 => /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libstdc++.so.6 (0x00007fb083c69000)
    libgcc_s.so.1 => /lib/x86_64-linux-gnu/libgcc_s.so.1 (0x00007fb083a52000)
    libc.so.6 => /lib/x86_64-linux-gnu/libc.so.6 (0x00007fb083688000)
    libz.so.1 => /lib/x86_64-linux-gnu/libz.so.1 (0x00007fb08346e000)
    librt.so.1 => /lib/x86_64-linux-gnu/librt.so.1 (0x00007fb083265000)
    /lib64/ld-linux-x86-64.so.2 (0x00005634e613e000)

REACHABILITY CHECKS
 - HTTPS check with IPv4 mode: SUCCESS [Connection established to www.sinusbot.com, CODE #200]
 - HTTPS check with IPv6 mode: IGNORED [Disabled]
 - DNS resolution check: SUCCESS [www.sinusbot.com resolved to 104.28.15.74]
 - Update server checks:
    update01.sinusbot.com -> 104.28.14.74: SUCCESS [CODE #404]
    update02.sinusbot.com -> 104.28.15.74: SUCCESS [CODE #404]
    update03.sinusbot.com -> 104.28.14.74: SUCCESS [CODE #404]

TIME INFORMATION
 - Time (local): 04.01.2020 05:02:52 EST -05:00:00
 - Time (remote): <Failed retrieving remote time!>
 - Time (difference): n/a secs
 - Timezone: America/New_York

OTHER INFORMATION
 - TeamSpeak3 Version: 3.2.5
 - youtube-dl Version: 2019.11.28
 - DiagScript Version: 0.8.0
==========================================================
 

Bituspy

Member
So I managed to get access to another VPS (IP, hosting company everything changed).

I also installed the sinusbot (same version, same client and stuff)

I made attempts to connect on to my teamspeak server from the other VPS but that too isn't working.

The bot could not connect. This might have several reasons: the server doesn't exist at that address, the server password is wrong, the default channel doesn't exist, the bot has been banned, the server is an illegal installation, the password is wrong, the security level of your identity is too low, the nickname is too short or too long or the server does not allow the version of the client you are using. See our Wiki / Forums for more help.

This was the general error coming.
 

Multivitamin

Well-Known Member
Tier III
is awesome!
V.I.P.
is uber awesome!
Contributor
Insider
not sure what exactly happens there but atleast it is able to reach the teamspeak server but for some reason the teamspeak server does not allow the connection and disconnects the client, my own Sinusbot Client was able to connect to the server but it has version 3.3.x

2020-01-04T15:19:23+05:30 TS |INFO |ClientUI |1 |Disconnected or forced to leave, want autoreconnect = 0
 

Bituspy

Member
My teamspeak server is hosted on amazon AWS. It has a private IP and a static IP. Additionally i am using my domain as my primary address. Now the domain is basically blabla-gaming.in but i am using ts.blabla-gaming.in

ts.blabla is not getting resolved either. Is this information helpful?
 

Bituspy

Member
Can anyone help me find the solution to this problem? If it was the case of one VPS's sinusbots not connecting to the server I would have thought it might be a problem in the version or something but I tried with different VPS's and no sinusbots are able to connect. My head is about to explode with this shit.
 

Multivitamin

Well-Known Member
Tier III
is awesome!
V.I.P.
is uber awesome!
Contributor
Insider
easiest way is to get a vps with kvm or lxc, its not a solution to use outdated versions anyway
 

Bituspy

Member
Well interesting thing. My teamspeak server is hosted on latest version VPS so its not an issue.

MY Sinusbot: Hosted on openvz. (Unable to Connect). Its able to connect to all other teamspeak servers just not mine.
My TS: Hosted on Amazon server (updated kernel etc)
My testing Sinusbot VPS: Hosted on KVM server. (Even this one is unable to connect to my Teamspeak server) (Able to connect to all other ts servers just not mine.)

This is the thing that is bugging me out. I am unable to figure out a way to fix this mess.
 

irgendwr

semi-inactive™
Staff member
is awesome!
V.I.P.
is uber awesome!
Contributor
Insider
The bot could not connect. This might have several reasons: the server doesn't exist at that address, the server password is wrong, the default channel doesn't exist, the bot has been banned, the server is an illegal installation, the password is wrong, the security level of your identity is too low, the nickname is too short or too long or the server does not allow the version of the client you are using.
That's not a bug, it's one of those reasons. Go though the list and check every option. People often forget the "security level", using an old TS client might also not work on some servers.

As was mentioned before: using an old sinusbot and ts3 client is not a permanent solution. This will not work in the future when TS servers require new clients and you will also miss out on sinusbot updates. We don't provide support for outdated stuff. Only solution is to move away from hosters that use openvz because their linux kernels are stuck at very old versions.
 

Bituspy

Member
Security Level is too low: Server security level 8 I increased my Sinusbot client identity level to 20 still not connecting.

Teamspeak server: 3.9.1
Teamspeak Client Version: 3.2.5

If I am missing anything let me know I will upgrade/downgrade my teamspeak server versions (I can't simply upgrade to 3.10 because it doesn't allow any versions lower than this.
I cannot upgrade to TS3 client because my Sinusbot VPS is running on OpenVZ and I cannot simply upgrade it to 3.3 as I paid it for 1 year.
 

irgendwr

semi-inactive™
Staff member
is awesome!
V.I.P.
is uber awesome!
Contributor
Insider
Last reply since (as I said) this is unsupported; I might close the thread.

As mentioned the TS server can force min. client versions. This does not only depend on the ts server version, there is also an option in the ts server database: "virtualserver_min_client_version". Search the internet on how to set it or go to the teamspeak forum, this is not a sinusbot related issue.
 

Similar threads

Top